Kaş Kaldırma

Kaş Kaldırma

Kaş düşüklüğü, tekrarlayan mimik hareketleri, ciltte elastikiyet kaybı, ciltte yaşlanma ve yerçekimi kuvveti etkisiyle meydana gelir. Kaş total bir şekilde düşebilir veya dış ve iç kısmı olacak şekilde de düşme görülebilir.

 

Normal Kaş Şekli ve Pozisyonu Nasıldır?

Normalde erkek ve kadında kaş şekli ve seviyesi farklıdır. Erkeklerde kaş dışa doğru düz bir şekil çizerken kadınlarda ise daha çok hilal şeklinde bir şekil çizmektedir.  Anatomik olarak erkeklerde kaşların alt sınırı gözün üst kısmındaki kemik dokuya sınır çizerken, kadınlarda ise 1-2 mm daha yukarıda yer almaktadır.

 

Muayenede Nelere Dikkat Edilir?

– Kaş şekli ve seviyesi incelenir.

– Kaş-kirpik mesafesi ölçülür.

– Palpasyonla (el ile muayene) kontrol edilerek altındaki doku ile yapışıklığı ve gerginliği incelenir.

– Alın bölgesi kontrol edilerek kaş-saçlı deri mesafesi incelenir.

– Üst kapak incelenerek, kapakta sarkma ve gevşeklik kontrolü yapılır.

 

Botox ile Kaş Kaldırılabilir mi?

Evet. Ameliyat olmak istemeyen kişilerde botox oldukça etkili ve güzel sonuçlar vermektedir. Ancak bilindiği gibi botoxun etkisi geçici olup ilk zamanlarda ortalama 6 ay etkili iken ilerleyen zamanlarda etki süresi azalacaktır ve daha sık aralıklarla yapılması gerekecektir.

 

Dolgu ile Kaş Kaldırılabilir mi?

Kaş gevşekliği veya belirgin kaş düşüklüğü yoksa kaşların kuyruk kısmına dolgu yapılabilir ve güzel bir görünüm elde edilebilir.

 

Kaş Kaldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Hekimin tercih ettiği ameliyat tipine göre lokal veya genel anestezi ile yapılabilir.

 

Açık Ameliyat mı/Kapalı Ameliyat mı?

Temel olarak 4 çeşit ameliyat şekli vardır.

  1. Direkt browpexy dediğimiz ve hemen kaş üstünden yapılan açık ameliyat. Çoğunlukla yaşlı erkeklerde tercih edilmektedir.
  2. Üst kapak blefaroplasti ile birlikte yapılan ve kaşta herhangi bir iz olmayan ameliyat. Özellikle üst kapakta blefaroplasti ihtiyacı olan hastalarda oldukça etkili ve iyi sonuç vermektedir.
  3. Saçlı deri bölgesinden Endoskop desteğiyle yapılan ameliyat. Bu ameliyat sonunda kaş bölgesinde herhangi bir iz olmamaktadır.
  4. Saçlı deriden yapılan açık ameliyat. Bu ameliyat sonunda da kaş bölgesinde herhangi bir iz olmamaktadır. Özellikle alın kırışıklığı ve gevşekliği fazla olan kadınlarda tercih edilerek aynı seansta alın kırışıklıkları da azaltılır.

 

Ameliyat Sonrası Normal Yaşantıya Ne Zaman Dönülür?

Ortalama bir hafta ile on gün sonra normal yaşantına dönülebilir. Erimeyen dikiş kullanılmışsa bir hafta sonra dikişler alınabilir. Ameliyat sonrası bir hafta ödem ve morarma görülebilir.

Randevu talebi ya da bilgi almak için telefon numaramızdan veya iletişim formumuzdan bize ulaşabilirsiniz.